Timely Topics 2019 Promoting Excellence and Collaboration in Newborn and Pediatric Care For newborn, NICU and pediatric physicians, advanced care providers and nurses. Community Children’s invites interested health care professionals to attend an educational conference to update your knowledge on current neonatal and pediatric issues. Timely Topics is a full day comprehensive symposium that offers top-quality education and the opportunity to talk directly with expert pediatric specialists. Friday, September 13, 2019 7:30 am — 4:45 pm Hilton Garden Inn | Missoula, MT WHO SHOULD ATTEND? Medical professionals in the specialties of family medicine, neonatology & pediatrics. Physicians Physician Assistants Nurse Practitioners Registered Nurses Other clinicians who work with newborns and children Credit Designation: LPN/RN/APRN: 6.5 CNE credits available. PA/MD/DO: 6.75 AAFP prescribed credits – equivalent to AMA PRA Category 1 credits available – (application pending) Questions? Marjorie Huls, RNC (406) 728-4100 x7501 Agenda 7:30 (30 min) Registration, Light Breakfast / Coffee and Exhibits 8:00 (15 min) Introduction and Opening Remarks 8:15 (60 min) Substance Use Disorders: Patient & Provider Perspectives on Care Emily Hall, DO, Janie Quilici, CLSW, LAC & Patient Panel 9:15 (15 min) Break and Exhibits 9:30 (45 min) Breakout Sessions Prevention and Treatment of Retinopathy of Prematurity | Todd Murdock, MD Food Allergy | Carol Cady, MD, PhD 10:15 (15 min) Break and Exhibits 10:30 (60 min) NICU Case Discussion | Bardett Fausett, MD, Bonnie Stephens, MD & Lauren Willis, MD 11:30 (45 min) LUNCH (provided) 12:15 (60 min) Trans-Affirmative Care: Understanding and Overcoming Barriers to Care for Transgender Patients | Oak Reed, MA 1:15 (15 min) Break and Exhibits 1:30 (45 min) Breakout Sessions Diabetes in Kids: Understanding the Technology, Treatment Choices and Supporting Developmentally Appropriate Responsibilities | Claire Steinberg, PNP Toeing, Bowing and Flatfeet in Children | Patrick Parenzin, PA 2:15 (45 min) Breakout Sessions Sports Physicals and Cardiac Health for Athletes | Josh Sticka, MD Implementing a Community Approach to Care for Foster Children | Claire Francoeur, FNP 3:00 (15 min) Break and Exhibits 3:15 (45 min) What’s New in Pediatric Dermatology? | Jessica Sempler, MD 4:00 (45 min) Shared Decision Making with Families | Alex Kon, MD 4:45 (5 min) Adjourn Download Brochure & Agenda > Accreditation Statement: Community Medical Center is an approved provider of continuing nursing education by the Montana Nurses Association, an accredited approver with distinction by the American Nurses Credentialing Center’s Commission on Accreditation.